Newsletter

Just enter your email to get all the latest offers

  Massage

  Under århundraden har mänsklig beröring visat sig vara emotionellt och fysiskt läkande. Massage är troligen en av de äldsta tekniker för ökat välbefinnande. Idag konstaterar forskare världen över att massage, pga dess specifika tryck och töjning av vävnaderna, framförallt på muskler, blodkärl, nerver och hud påverkar det autonoma (det icke viljestyrda) nervsystemet vilket reflexmässigt ökar blodcirkulationen, hormoner som ger lugn frigörs och musklernas spänningsgrad minskar samtidigt som det också kan främja kroppens självläkande förmåga.

  Massage ökar blodcirkulationen i kroppen. Bra blodcirkulation är avgörande för att vår kropp ska fungera optimalt. Genom ökad blodcirkulation får musklerna bättre syresättning och slaggprodukter forslas bort mer effektivt – vilket in sin tur påverkar hela kroppen och alla våra organ positivt. Muskler och vävnader mjukas upp samtidigt som återhämtning och läkning påskyndas. Att massage så effektivt kan lindra direkt smärta beror bland annat på att cirkulationen i ett ömmande område ökar – detta främjar läkningsprocessen.

  Masssage ökar också antalet vita blodkroppar i kroppen, vilket resulterar i att man blir mer motståndskraftig mot infektioner.

  Massage reducerar produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin och ökar halterna av ‘må-bra’ hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin. Vid direkt utsöndring av oxytocin sjunker blodtrycket och så även kortisolnivåerna i kroppen. Hormonet verkar lugnande och försätter kroppen i ett tillstånd av balans som stärker kroppens egna läkeprocesser. Denna kemiska förändring kan leda till minskad, stress oro och depression.

  Massage kan förebygga och lindra spänningshuvudvärk. En vanlig orsak till spänningshuvudvärk är spänningar i axlar och nacke.. Massagen hjälper till att mjuka upp och släppa på spänningar i detta område.

  Genom att regelbundet unna dig en massage kan du hjälpa dig själv och din kropp att återhämta sig och må bättre.

  Olika massagetekniker har utvecklats i olika kulturer coh många av dessa tekniker lever kvar än idag även om de har förfinats och fortsätter att förfinas och utvecklas än idag.

  BOKA TID HÄR