Newsletter

Just enter your email to get all the latest offers

  Miljön

  Nääs fabriker ligger i den gamla bruksorten Tollered, vid sjön Sävelångan. Den byggnad som i dag kallas Gamla Nedre Fabriken började byggas 1833 för att bland annat framställa bomullsgarn – här fanns spinneri, blekeri och färgeri. Det byggmaterial som användes var till stor del tegel som tillverkats i det egna tegelbruket vid Nääs.

  Som en naturlig del av stora planer på expansion fattades beslutet av Volrath Berg (sonson till grundaren Peter Wilhelm Berg) att uppföra en ny spinneribyggnad – Mellersta fabriken stod klar i februari 1898.

  Produktionen lades ner någon gång i början av 1980-talet och under en period stod lokalerna tomma och övergivna. Idag är de varsamt och sympatiskt renoverade.

  Nääs fabriker har blivit en destination och här finns ett brett utbud på olika företag och tjänster samlade i en fantastisk miljö circa 25 minuters bilväg från Göteborg. På området finns café, deli, butiker, restaurang, hotell, badhus, frisör, företagscenter, och nu även NOH clinic.

  106 kvm med utsikt

  Vår klinik ligger på tredje våningsplanet i Mellersta Fabriken i nära anslutning till parkeringen. Den stora, breda stentrappan, naturligt sliten under årens gång av alla arbetare som gått upp och ner varje dag tar dig till vår klinik. Idag finns det även en hiss som stannar alldeles utanför vår dörr. Ursprungligen spanns bomullen i våra lokaler och det finns fortfarande spår av denna aktivitet i det välbevarade men fint patinerade originalgolvet där spinnmaskinerna stod. De exponerade tegelväggarna och det höga taket gör att historiens vingslag är påtaglig.

  Från ett av de stora fönstren i vår yoga studio kan man se ut över sjön – bort mot Nääs slott och Skallsjö kyrka i horisonten. När det är mörkt syns ljuset från kyrkans ljuskrona glittra i glastornet.